Készül a számvevői munkaanyag két község utóellenőrzéséről

2018-07-30 09:17   |   Feltöltötte: Meleg Ferenc
Utoljára frissítve: 2018-07-30 08:18

Ceglédbercel Község Önkormányzata és Almásfüzitő Község Önkormányzata utóellenőrzésében a számvevők megkezdték a következtetéseiket tartalmazó számvevői munkaanyagaik elkészítését.

Az utóellenőrzés keretében a számvevők azt értékelik, hogy a korábbi számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal összhangban készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat az egyes ellenőrzött szervezetek végrehajtották-e.


Ceglédbercel Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 12/2017. (II.06.) ÖK. sz. határozattal megismerte az Állami Számvevőszék „Önkormányzatok belső kontrollrendszere – Az önkormányzatok belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének ellenőrzéséről” szóló jelentést, illetve jóváhagyta a jelentésre készített intézkedési tervet. Almásfüzitő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a 173/2016. (XII.14.) AK Kt. határozattal tudomásul vette „Az önkormányzatok belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének ellenőrzése – Almásfüzitő” című jelentést, és elfogadta az intézkedési tervet. Az intézkedési tervek mind a polgármestereknek, mind a jegyzőknek szabtak feladatokat.


Az ellenőrzés típusa megfelelőségi ellenőrzés, az ellenőrzött időszak az utóellenőrzés alapját képező ÁSZ jelentés közzétételének napjától az utóellenőrzésről szóló kiértesítő levél keltének napjáig tart.

 

Az utóellenőrzés során az ÁSZ a programjának megfelelően feltárja, hogy a szervezetek az intézkedések végrehajtásával hasznosították-e a 17010., illetve a 16181. számon nyilvánosságra hozott jelentésekben a hiányosságok megszüntetésére, illetve a kockázatok kezelése érdekében megfogalmazott javaslatokat, illetve az intézkedések végrehajtása elmaradásának következtében továbbra is fennálló szabálytalanság esetén értékeli a közpénzek, közvagyon veszélyeztetettségét.

 

Dr. Nagy Judit
ellenőrzésvezető