Készül a munkaanyag Sajószöged utóellenőrzésében

2018-08-07 17:51   |   Feltöltötte: Kistóth Krisztina

A számvevők elkezdték a munkaanyagok készítését Sajószöged Község Önkormányzatának utóellenőrzése keretében. Az Utóellenőrzések program szerint az ellenőrzés célja, hogy az érintett számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal és javaslatokkal összhangban, az ellenőrzött szervezet által készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat végrehajtották-e.

Sajószöged község Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, 1 362 hektáron terül el. Állandó lakosainak száma a KSH által közzétett népességi adatok szerint 2017. január 1-jén 2 185 fő volt. A polgármester a 2014. évi önkormányzati választások óta tölti be hivatalát, a jegyző 1999. október 1. óta látja el feladatait.

 

 

Ebben az ellenőrzési fázisban a számvevők a beérkezett dokumentumokat ellenőrzik és értékelik, majd a tények objektív feltárása, értékelése után részletesen alátámasztott megállapításaikat számvevői munkaanyagban rögzítik. A munkaanyaggal szembeni alapkövetelmény, hogy az ellenőrzési következtetések, megállapítások az elérhető legnagyobb mértékben megalapozottak, megbízhatóak és helytállóak legyenek, mert a jó számvevői munkaanyag az alapja a helytálló és minden lényeges megállapításra kiterjedő ÁSZ jelentésnek.

 

Az utóellenőrzés során az ÁSZ feltárja, hogy a szervezet az intézkedések végrehajtásával hasznosította-e a korábbi ellenőrzési jelentésben a hiányosságok megszüntetése, illetve a kockázatok kezelése érdekében megfogalmazott javaslatokat, továbbá a kockázatok változásának elemzésével értékeli a közpénzek, a közvagyon veszélyeztetettségét.

 

Kistóth Krisztina

ellenőrzésvezető