Készül a jelentéstervezet Vértessomló befektetési tevékenységéről

2018-11-26 12:27   |   Feltöltötte: Bajnai Zsuzsanna

Az elkészített számvevői munkaanyagok alapján megkezdődött a jelentéstervezet összeállítása Vértessomló Község Önkormányzat egyes befektetési tevékenységeinek ellenőrzéséről.

 

A számvevői munkaanyagok átadásra kerültek az ellenőrzésvezető részére, ezzel az ellenőrzés újabb szakaszba lépett. Az ellenőrzésvezető a szakmai hitelesség és a közérthetőség szem előtt tartásával összefoglalja és értékeli a tényeket, következtetéseket von le, és elkészíti a számvevőszéki jelentéstervezetet.

 

 

Az Állami Számvevőszék célja, hogy az ellenőrzés keretében feltárásra kerüljenek azok a kockázatok, amelyek az önkormányzatok gazdálkodásával, ezen belül befektetési tevékenységével, kontrollkörnyezetével kapcsolatosak és a befektetési tevékenységek szabályszerű végrehajtását befolyásolják. Az ellenőrzéssel az önkormányzatok befektetési és vagyongazdálkodási döntései értékelhetővé válnak, megalapozott megállapítás tehető arra vonatkozóan, hogy milyen hatást gyakoroltak az önkormányzat vagyonára a képviselő-testület döntései.

 

Bajnai Zsuzsanna
ellenőrzésvezető