Készül a jelentéstervezet Velence utóellenőrzésében

2018-06-13 11:00   |   Feltöltötte: Mikes Benedek

A számvevői munkaanyagok alapján, Velence Város Önkormányzata utóellenőrzésének megállapításait tartalmazó számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása az ütemezésnek megfelelően megkezdődött.

Az utóellenőrzés célja annak értékelése, hogy a számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal összhangban készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat Velence Város Önkormányzata végrehajtotta-e.


 

A számvevők az ellenőrzési bizonyítékok beérkezését követően elkészítették számvevői munkaanyagaikat, melyek a minőségbiztosítás érdekében „négy szem” elvű felülvizsgálaton és ez alapján elvégzett javításokon esnek át. A számvevők a véglegezett számvevői munkaanyagukat átadás-átvételi eljárás keretében átadták az ellenőrzésvezetőnek, aki az ellenőrzési program és a számvevői munkaanyagokat alapul véve megkezdte a jelentéstervezet összeállítását.

 

Az Állami Számvevőszék módszertanának megfelelően a közérthető, rövid, tömör és felhasználóbarát jelentések célja, hogy a bemutatott ellenőrzési következtetések eredményesebben hasznosíthatóak legyenek.


Az Állami Számvevőszék Stratégiájában is megfogalmazott minőségközpontú működés elve szerint a jelentéstervezet – a belső szabályrendszernek megfelelően – a minőségirányításért felelős szervezeti egység részére kerül majd megküldésre.


Bíró Zsolt
ellenőrzésvezető