Készül a jelentéstervezet három gazdasági társaság ellenőrzéséről

2018-12-21 09:22   |   Feltöltötte: Árpási Tibor

Az elkészült számvevői és szakértői munkaanyagok alapján az elfogadott ütemtervnek megfelelően megkezdődött az állami tulajdonú NETI Informatikai Tanácsadó Kft., az Egészségügyi Szolgáltató Zrt. és a Könyvtárellátó Közhasznú Nonprofit Kft. gazdálkodási tevékenységének ellenőrzéséről szóló számvevőszéki jelentéstervezetek összeállítása.

Az ellenőrzési program alapján a számvevőnek és a külső szakértőknek azt kellett értékelnie, hogy a gazdasági társaságok szabályozottsága, gazdálkodása és vagyongazdálkodási tevékenysége megfelelt-e a jogszabályi és a tulajdonosi előírásoknak, biztosítva volt-e a közfeladatok átláthatósága és elszámoltathatósága érdekében a közszolgáltatás díjának megalapozottsága szabályszerű önköltségszámítással. Meg kellett vizsgálniuk azt is, hogy vagyonváltozást eredményező döntések esetében a gazdasági társaságok szabályszerűen jártak-e.

 


A lefolytatott ellenőrzésről készült számvevői és szakértői munkaanyagok megállapításai alapján kezdte meg az ellenőrzésvezető a számvevőszéki jelentéstervezetek összeállítását, amelyekkel szemben alapvető követelmény, hogy a szakmai szempontokon túl kommunikációs szempontból is magas színvonalúnak, a felhasználók számára közérthetőnek, lényeginek és informatívnak kell lenniük.

 

 

Árpási Tibor
ellenőrzésvezető