Készül a jelentéstervezet három egészségügyi szolgáltatóról

2018-01-13 11:00:00   |   Feltöltötte: Gelencsér Zsolt

A Sárvíz Kistérségi Járóbeteg Szakellátó és Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nkft., az Ercsi Járóbeteg-szakellátó Egészségügyi Központ Közhasznú Nkft. és a Bicskei Egészségügyi Központ Szolgáltató Nkft. ellenőrzése a számvevőszéki jelentéstervezet készítésének szakaszába lépett.

A három gazdasági társaság és többségi tulajdonos önkormányzataik ellenőrzésében kezdetét vette a számvevőszéki jelentéstervezetek összeállítása.

 

Az ellenőrzést végző számvevők és a külső szakértők az ellenőrzési programnak és az ütemtervnek megfelelően elkészítették a megállapításaikat tartalmazó munkaanyagokat. A munkaanyagokban értékelték az ellenőrzött gazdálkodó szervezetek és a tulajdonosi joggyakorló önkormányzatok tevékenységét is.
Az Állami Számvevőszék ellenőrzési programja szerint az ellenőrzés fő célja annak megállapítása volt, hogy a 2013-2016 közötti időszakban a tulajdonosi jogok gyakorlása szabályszerűen történt-e, a gazdálkodó szervezet szabályozottsága, gazdálkodása és vagyongazdálkodási tevékenysége megfelelt-e a jogszabályi és a tulajdonosi előírásoknak. Az ellenőrzés alapján ítélhető meg továbbá az is, hogy a kormányzati szektorba sorolt gazdálkodó szervezet gazdálkodásának a kormányzati szektor hiányára és az államadósságra befolyással bíró elemeinek elszámolása és nyilvántartása szabályszerűen történt-e.

Az ellenőrzés következő szakaszában az ellenőrzésvezető a számvevők és a szakértők munkaanyagai alapján állítja össze a jelentéstervezeteket, választ adva az ellenőrzési programban foglalt kérdésekre.

 

Gelencsér Zsolt
ellenőrzésvezető