Készül a jelentéstervezet egy Nemzetiségi Iskoláról

2018-06-14 11:00:00   |   Feltöltötte: Lovász Julianna

A számvevői munkaanyagok alapján megkezdődött a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium ellenőrzésének megállapításait tartalmazó számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása.

Az Állami Számvevőszék 2018. első félévi ellenőrzési terve alapján indult ellenőrzés tekintetében - a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium által rendelkezésre bocsátott dokumentumok felhasználásával - a számvevők elkészítették a számvevői munkaanyagaikat. A számvevők munkájának alapul vételével megkezdődött a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása.

 

Az Állami Számvevőszék kommunikációs stratégiai céljainak megfelelően a jelentéstervezet formátumával is elősegíti a színvonalas ellenőrzési tevékenység eredményének széles körben, a nyilvánosság számára is közérthető módon történő bemutatását.

 

A jelentéstervezet többek között a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumra vonatkozó jogszabályi előírásoknak és belső szabályzatoknak való megfelelőségére, a belső kontrollrendszer szabályszerűségére, továbbá a fenntartó önkormányzat által nyújtott támogatás, illetve az államháztartásból meghatározott célra ingyenesen juttatott vagyon felhasználása jogszabályi előírásoknak való megfelelőségére vonatkozóan tartalmaznak megállapításokat.

 

Dr. Jakab Kornél
ellenőrzésvezető