Készül a jelentéstervezet a Nemzetiségi Iskolákról

2018-05-14 12:00:00   |   Feltöltötte: Lukács Dávid

A számvevői munkaanyagok alapján megkezdődött a Nikosz Beloiannisz Általános Iskola és Óvoda, valamint a Miroslav Krleza Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium ellenőrzésének megállapításait tartalmazó számvevőszéki jelentéstervezetek összeállítása.

Az Állami Számvevőszék 2018. első félévi ellenőrzési terve alapján indult ellenőrzések tekintetében - a Nikosz Beloiannisz Általános Iskola és Óvoda, valamint a Miroslav Krleza Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium által rendelkezésre bocsátott dokumentumok felhasználásával - a számvevők elkészítették a számvevői munkaanyagaikat. A számvevők munkájának alapul vételével megkezdődött a számvevőszéki jelentéstervezetek összeállítása.

 

Az Állami Számvevőszék kommunikációs stratégiai céljainak megfelelően a jelentéstervezetek formátumukkal is elősegítik a színvonalas ellenőrzési tevékenység eredményének széles körben, a nyilvánosság számára is közérthető módon történő bemutatását.

 

A jelentéstervezetek többek között a Nikosz Beloiannisz Általános Iskola és Óvodára, valamint a Miroslav Krleza Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumra vonatkozó jogszabályi előírásoknak és belső szabályzatoknak való megfelelőségére, a belső kontrollrendszer szabályszerűségére, továbbá a fenntartó önkormányzat által nyújtott támogatás, illetve az államháztartásból meghatározott célra ingyenesen juttatott vagyon felhasználása jogszabályi előírásoknak való megfelelőségére vonatkozóan tartalmaznak megállapításokat.

 

Dr. Jakab Kornél
ellenőrzésvezető