Készül a jelentéstervezet a kulturális javak ellenőrzéséről

2019-01-07 18:33   |   Feltöltötte: Dr. Győri Gabriella Márta

Az elkészített számvevői ajánlások alapján az ellenőrzési ütemtervnek megfelelően megkezdődött az állami tulajdonban lévő kulturális javakkal kapcsolatos vagyongazdálkodás ellenőrzéséről szóló számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása.

A korábbiakban beszámoltunk arról, hogy az ellenőrzést végző számvevők az ellenőrzött szervezetek által kitöltött tanúsítványok, valamint az ÁSZ rendelkezésére bocsátott dokumentumok feldolgozását és értékelését követően elkészítették a jelentéstervezet tartalmára vonatkozó számvevői ajánlásokat.

 

A számvevőszéki jelentéstervezet egységes szerkezetben tartalmazza majd az ellenőrzési program alapján megfogalmazott lényeges megállapításokat. A jelentéstervezet összeállítása során a megfogalmazott megállapítások megalapozottságának kontrollja kiemelt szempontot jelent.

 

A jelentéstervezetben az ellenőrzés céljával összhangban az ÁSZ azt értékeli, hogy a kulturális javak körébe tartozó állami vagyon értékmegőrzése, a vagyon gyarapítása, állagának védelme, a vagyon hasznosítása érdekében a tulajdonosi-, az ágazati irányítási-, a felügyeleti joggyakorlók vonatkozó feladatellátása szabályszerű volt-e, továbbá, hogy a kulturális javakban megtestesülő állami vagyon nyilvántartása szabályszerű volt-e.

 

dr. Győri Gabriella
ellenőrzésvezető