Készül a jelentéstervezet a Hostis Közalapítványról

2018-07-04 11:00:00   |   Feltöltötte: Lovász Julianna

A számvevői munkaanyagok alapján megkezdődött a Hostis Idegenforgalmi és Nemzetközi Gazdasági Szakképzési Közalapítvány ellenőrzésének megállapításait tartalmazó számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása.

Az Állami Számvevőszék 2018. első félévi ellenőrzési terve alapján indult ellenőrzés tekintetében - a Hostis Idegenforgalmi és Nemzetközi Gazdasági Szakképzési Közalapítvány által rendelkezésre bocsátott dokumentumok felhasználásával - a számvevők elkészítették a számvevői munkaanyagaikat. A számvevők munkájának alapul vételével megkezdődött a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása.

 

Az Állami Számvevőszék kommunikációs stratégiai céljainak megfelelően a jelentéstervezetek formátumukkal is elősegítik a színvonalas ellenőrzési tevékenység eredményének széles körben, a nyilvánosság számára is közérthető módon történő bemutatását.

 

A jelentéstervezet választ ad többek között arra, hogy az köznevelési intézmény fenntartójaként eljáró Hostis Idegenforgalmi és Nemzetközi Gazdasági Szakképzési Közalapítvány központi költségvetésből kapott támogatásainak felhasználása szabályszerű volt-e, a támogatások igénylése, évközi módosítása és év végi elszámolása megfelelt-e a jogszabályi előírásoknak 2014. január 1. és 2016. december 31. között.

 

Dr. Kovács Diána
ellenőrzésvezető