Készül a jelentéstervezet a Dévény Anna Alapítványnál

2018-06-29 10:00:00   |   Feltöltötte: Lukács Dávid

A számvevői munkaanyagok alapján megkezdődött a Dévény Anna Alapítvány ellenőrzésének megállapításait tartalmazó számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása.

Az Állami Számvevőszék 2018. első félévi ellenőrzési terve alapján indult ellenőrzés tekintetében a Dévény Anna Alapítvány által rendelkezésre bocsátott dokumentumok felhasználásával - a számvevők elkészítették a számvevői munkaanyagaikat. A számvevők munkájának alapul vételével megkezdődött a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása.

 

Az Állami Számvevőszék kommunikációs stratégiai céljainak megfelelően a jelentéstervezet formátumával is elősegíti a színvonalas ellenőrzési tevékenység eredményének széles körben, a nyilvánosság számára is közérthető módon történő bemutatását.

 

A jelentéstervezet a Dévény Anna Alapítvány tekintetében az gazdálkodás szabályszerűségére, a kapott támogatás felhasználásának és az alapítványi célra juttatott vagyon, vagyoni hozzájárulás felhasználásának szabályszerűségére fókuszál, valamint választ ad arra, hogy az alapítvány a működését szolgáló nyilvántartási, monitoring és ellenőrzési rendszereket miként működtette és hogy beszámolási kötelezettségének eleget tett-e.

 

Martus Bettina
ellenőrzésvezető