Készül a jelentéstervezet

2018-06-14 09:45:00   |   Feltöltötte: Dr. Szabó Béla

Elkészültek a számvevői munkaanyagok, folyamatban van a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása az Udvari István Magyarországi Ruszinok Könyvtára ellenőrzési tapasztalatairól.

 

Az ellenőrzés ütemtervének megfelelően átadták a számvevők az Országos Ruszin Önkormányzat által fenntartott Udvari István Magyarországi Ruszinok Könyvtára gazdálkodásának az ellenőrzéséről készített munkaanyagaikat. Az ellenőrzés során a számvevők értékelték az ellenőrzött intézmény és a fenntartó önkormányzat által az ellenőrzéshez átadott dokumentumokat az ellenőrzési program kérdéskörei alapján. A tapasztalataikról készített munkaanyagaikat átadták az ellenőrzés vezetőjének, aki megkezdte a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítását, a megállapítások írásba foglalását.

 

Készül a jelentéstervezet

 

Az ellenőrzés célja annak értékelése volt, hogy az országos nemzetiségi önkormányzatok által alapított és fenntartott intézmények gazdálkodása, a belső kontrollrendszer kialakítása és működése a jogszabályi előírásoknak megfelelő volt-e, továbbá a fenntartó önkormányzat által nyújtott támogatás, illetve az államháztartásból meghatározott célra ingyenesen juttatott vagyon felhasználása jogszabályi előírásoknak megfelelően történt-e. A jelentéstervezetben megjelenik a fenntartói feladatellátás szabályszerűségének az értékelése is.

 

Az ellenőrzés ezen szakaszában is biztosítja az ÁSZ a megfelelő kontrollokat, a minőségbiztosítás keretében az ellenőrzés felügyeleti vezetőjével került sor megbeszélésre.

 


Marozsán Lászlóné
ellenőrzésvezető