Képzés a külső és belső ellenőrök együttműködéséről

2018-10-09 13:51:00   |   Feltöltötte: Görgényi Gábor

Ezen a héten kerül megrendezésre a külső és belső ellenőrök együttműködéséről szóló nemzetközi interaktív képzés, amelyen az Állami Számvevőszék három munkatársa vesz részt.

A nemzetközi szakmai találkozó és képzés platformot biztosít az információk cseréjére, melynek célja a számvevőszékeknél, valamint a közszféra további területein dolgozó belső és külső ellenőrök közötti együttműködés erősítése. A rendezvényen az Állami Számvevőszék részéről Nemesvári-Horthy Eszter és Görgényi Gábor ellenőrzésvezetők, valamint dr. Csernyák Szabolcs számvevő vesznek részt.


A képzés résztvevői betekintést nyerhetnek a szorosabb együttműködés és koordináció előnyeibe, az együttműködés módjaiba és jó gyakorlataiba, továbbá a kereteket biztosító nemzetközi sztenderdekbe, ajánlásokba.

 

Képzés a külső és belső ellenőrök együttműködéséről


A találkozón hazánk mellett további nyolc ország (Albánia, Hollandia, Horvátország, Koszovó, Montenegro, Szerbia, Szlovénia, Törökország) számvevőszékeinek, vagy minisztériumainak külső, illetve belső ellenőrzéssel foglalkozó munkatársai vesznek részt. A résztvevők tapasztalt szakemberek előadásai mellett interaktív módon megvitatják a kétféle ellenőrzési forma (külső és belső) közötti együttműködés területeit és lehetőségeit, azok szerepét és felelősségét. Tisztázzák az együttműködés alapját, és meghatározzák az együttműködés lehetséges módjait.


A képzés végére a résztvevők átfogó betekintést nyerhetnek a belső és külső ellenőrök munkáját megalapozó sztenderdek és szabályozások összefüggéseibe, megismerhetik, hogy milyen alapjai lehetnek a belső és külső ellenőrök közötti sikeres együttműködésnek, valamint azonosításra kerülnek az együttműködés legfontosabb területei. Ennek eredményeként a résztvevők az ismereteket a gyakorlati munkájuk során a későbbiekben hasznosítani tudják.

 

Nemesvári-Horthy Eszter
Görgényi Gábor
dr. Csernyák Szabolcs