Kazincbarcika jelentéstervezete elkészült

2018-07-09 12:00:00   |   Feltöltötte: Lukács Dávid

Kazincbarcika Város Önkormányzata pénzügyi és vagyongazdálkodása megfelelőségének ellenőrzéséről szóló számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása befejeződött és az ütemtervnek megfelelően megtárgyalás céljából beterjesztésre került az Elnöki Értekezletre.

A számvevőszéki jelentéstervezetben megfogalmazásra kerültek Kazincbarcika Város Önkormányzatának a 2014-2016. évek pénzügyi és vagyongazdálkodására, így a belső szabályozottságnak a jogszabályi előírásokkal való összhangjára, a vagyonnyilvántartás szabályszerűségére és a költségvetési beszámoló mérlegének alátámasztottságára vonatkozó lényeges megállapítások. A munkaanyag értékeli továbbá a vagyonváltozást eredményező döntések és azok végrehajtása, a többségi önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok feletti tulajdonosi joggyakorlás szabályszerűségét.


A jelentéstervezet a benne foglalt megállapítások szakmai megalapozottságának biztosítása érdekében többszintű minőségbiztosítási fázison megy át. Az Elnöki Értekezletre terjesztést követően az ÁSZ támogató osztályai véleményezik a célra tartottságot, az ellenőrzési programnak való megfelelőséget, valamint a megállapítások jogszabályi alátámasztottságát.

 

Dr. Timár Balázs
ellenőrzésvezető