Jogi, megfelelőségi elemzés a Vezetőképző Akadémián

2018-07-03 11:00:00   |   Feltöltötte: Gyaraki Henriette

Az Állami Számvevőszék az ellenőrzési tevékenysége során minőségirányított működéssel biztosítja a legmagasabb szintű szakmai követelmények teljesülését. Dr. Domokos Magdolna, a Jogi, megfelelőségi elemzés osztály vezetője a Vezetőképző Akadémia hallgatóinak tartott előadást a számvevő munkaanyagok minőségirányított kontrolljáról.

 

Az Állami Számvevőszék stratégiájában és az ÁSZ törvényben megfogalmazott elvárás, hogy az ÁSZ ellenőrzési következtetései, megállapításai az elérhető legnagyobb mértékben megalapozottak, megbízhatóak és helytállóak legyenek. Ez erősíti a szervezet hitelességét és a munkájával szembeni bizalmat, valamint támogatja az ellenőrzések hasznosulását.

 

Vezetőképző Akadémia - Állami Számvevőszék

 

A Vezetőképző Akadémia hallgatói a Jogi, megfelelőségi elemzés gyakorlati modul során egyénileg értékelik a kiválasztott munkaanyagokat. A feladatot előzetesen meghatározott szempontok alapján hajtják végre. Többek között értékelik, hogy a számvevői munkaanyag biztosította-e az ellenőrzési célok teljesítését, a munkaanyag megállapításai helytállóak, megfelelően alátámasztottak-e.
A vezetői utánpótlás tagjai az előadás és az egyéni feladatmegoldás során az ellenőrzésvezetői munka szempontjából hasznos elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek, ami növeli a minőségirányított ellenőrzési feladatellátás hatékonyságát.

 

Mihálszky Kálmán

Gyaraki Henriette

Számvevői iroda