Jelentéstervezetek készülnek két önkormányzat ellenőrzéséről

2018-06-12 14:00:00   |   Feltöltötte: Lukács Dávid

A számvevői munkaanyagokban foglalt lényeges ellenőrzési megállapítások alapján megkezdődött Dunavarsány Város Önkormányzata és Kazincbarcika Város Önkormányzata pénzügyi és vagyongazdálkodása megfelelőségének ellenőrzéséről szóló jelentéstervezetek összeállítása.

A készülő dokumentumok az önkormányzatok pénzügyi és vagyongazdálkodása ellenőrzésének programja keretében értékeli egyebek mellett a szabályozási környezet kialakítását, az önkormányzatok tulajdonában álló nemzeti vagyonnal való gazdálkodást, a vagyonkezelésbe, üzemeltetésre átadott eszközök esetében a vonatkozó jogszabályok betartását, továbbá a befektetésekkel való gazdálkodás szabályszerűségét. A jelentéstervezetek kitérnek az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságainál a tulajdonosi joggyakorlás, a tulajdonosi kötelezettségek teljesítésének megfelelőségének és az integritás-szemlélet érvényesülésének értékelésére is.

 

A jelentéstervezet ÁSZ stratégiai céljaihoz igazodóan az ellenőrzés lényeges megállapításainak tömör, közérthető, a felhasználói igényekhez jobban igazodó megfogalmazására törekszik, így biztosítva a minél szélesebb körben való hasznosulást.

 

Timár Balázs
ellenőrzésvezető