Jelentéstervezet három nem állami humánszolgáltatóról

2018-10-25 08:00:00   |   Feltöltötte: Molnár Zsuzsanna

Az elkészített számvevői munkaanyagok alapján folyamatban van a jelentéstervezetek összeállítása a Budapesti Zsidó Hitközség, „A Vasút a gyermekekért” Alapítvány és a Magyarországi Metodista Egyház ellenőrzéséről. A fenntartókat az ÁSZ mint köznevelési és szociális közfeladatokat ellátó intézmények működtetőit ellenőrízte.

A számvevők az ellenőrzési programnak megfelelően az ellenőrzött szervezet által megküldött dokumentumokban és tanúsítványokban foglaltakat feldolgozták, levonták a következtetéseiket, majd a felülvizsgálatot követően munkaanyagaikat átadták az ellenőrzésvezető részére. A számvevői munkaanyagok átvételét követően az ellenőrzésvezető megkezdte a Budapesti Zsidó Hitközség, „A Vasút a gyermekekért” Alapítvány és a Magyarországi Metodista Egyház ellenőrzése vonatkozásában a számvevői munkaanyagokban megfogalmazott megállapítások feldolgozásával a számvevőszéki jelentéstervezetek összeállítását.

 

 

A jelentéstervezet összeállítása során fontos kritérium a szakmaiság megtartása mellett a közérthetőség. A jelentéstervezetekben az ellenőrzésvezető a tényeket összefoglalva, értékelve következtetéseket von le, amelyek a hasznosulást biztosító javaslatok alapjaiként szolgálnak, összhangban az Állami Számvevőszék stratégiájában megfogalmazott célokkal.

 


Kámán Edina
számvevő
Molnár Zsuzsanna
ellenőrzésvezető