Jelentéstervezet készül két nemzeti gazdasági társaságról

2019-01-10 16:37   |   Feltöltötte: Dr. Márton Kristóf

A számvevői munkaanyagok alapján megkezdődött a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. és a „SZÁKOM" Százhalombattai Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. ellenőrzéseinek megállapításait tartalmazó számvevőszéki jelentéstervezet összeállítása.

Az Állami Számvevőszék 2018. második félévi ellenőrzési terve és az ÁSZ Elnöke által jóváhagyott Ellenőrzési Program alapján 2018. október 8-án megkezdődött a nemzeti tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése, ennek keretében a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. és a „SZÁKOM" Százhalombattai Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. ellenőrzése.

 

Az Állami Számvevőszéknek a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. és a „SZÁKOM" Százhalombattai Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft.-nél zajló ellenőrzéseinek hátteréről írt korábbi cikkünket itt olvashatják.

 

Az Állami Számvevőszék kommunikációs stratégiai céljainak megfelelően a jelentéstervezet formátumával is elősegíti a színvonalas ellenőrzési tevékenység eredményének széles körben, a nyilvánosság számára is közérthető módon történő bemutatását.

 

A jelentéstervezet választ ad többek között arra, hogy a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. és a „SZÁKOM" Százhalombattai Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. vagyongazdálkodása és a tulajdonosi joggyakorlása megfelel-e a jogszabályi előírásoknak. A minőségbiztosítás érdekében az ellenőrzésvezető által összeállított jelentéstervezet vázlatokat tartalmazó Dokumentumokat a felügyeleti vezető „kétharmadidős egyeztetés" keretében fogja véleményezni.

 

Sali Sándorné