Jelentéstervezet készül két önkormányzat utóellenőrzésében

2018-09-13 09:00   |   Feltöltötte: Ráczkevi Katalin
Utoljára frissítve: 2018-09-13 03:36

Az Állami Számvevőszék jóváhagyott ellenőrzési ütemterve alapján elkészült Törökszentmiklós Város Önkormányzata és Százhalombatta Város Önkormányzata utóellenőrzéséről készült jelentéstervezet.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2018. I. félévi ellenőrzési terve alapján 2018. júliusában kezde meg Törökszentmiklós Város Önkormányzata és Százhalombatta Város Önkormányzata (Önkormányzatok) belső kontrollrendszere kialakításának és működtetésének utóellenőrzését. 

 

Az Önkormányzatok által az ÁSZ rendelkezésre bocsátott dokumentumok alapján az ellenőrzésben részt vevő számvevők elkészítették a számvevői munkaanyagaikat, melyet az ellenőrzés vezetője részére átadtak. Az ellenőrzésvezető a számvevői munkaanyagok alapján elkészíti a számvevőszéki jelentéstervezetet és azt az ütemtervnek megfelelően beterjeszti az Elnöki Értekezletre.

Az utóellenőrzés feltárja, hogy az Önkormányzatok a korábbi ellenőrzési jelentésben a hiányosságok megszüntetése, illetve a kockázatok kezelése érdekében megfogalmazott javaslatok alapján készített intézkedési tervben vállalt feladatokat végrehajtották-e, illetve az intézkedések végrehajtása elmaradásának következtében továbbra is fennálló szabálytalanság esetén értékeli a közpénzek, közvagyon veszélyeztetettségét.

 

A jelentéstervezet az Elnöki Értekezleten való megtárgyalást megelőzően az ÁSZ stratégiájában is megfogalmazott minőségközpontú működés elve szerint többszintű minőségbiztosítási kontrollon megy keresztül, melynek során az ellenőrzést támogató osztályok véleményezik a számvevőszéki jelentéstervezetet.

A számvevőszéki jelentéstervezetet az észrevételekkel és a véleményekkel együtt tárgyalja meg az Elnöki Értekezlet.

 

Ráczkevi Katalin

ellenőrzésvezető