Jelentéstervezet készül két nemzeti parkról

2018-11-24 16:34   |   Feltöltötte: Dr. Győri Gabriella Márta

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság és a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság működésének ellenőrzését az év második felében azzal a céllal kezdte meg az Állami Számvevőszék, hogy az ott tapasztalt esetleges hiányosságokat feltárja, elősegítve az nemzeti parkok igazgatóságain végzett pénzügyi- és vagyongazdálkodás szabályszerűségét.

 

Az ellenőrzésünk célja annak megítélése, hogy nemzeti parkok működése elszámoltatható módon, a kiegyensúlyozott, átlátható és fenntartható költségvetési gazdálkodás elvét érvényesítve zajlott-e, valamint hogy biztosította-e a nemzeti vagyon értékének megőrzését, védelmét és szabályszerű kezelését.

 

Az ellenőrzést végző számvevők a számvevői munkaanyagaikat korábban elkészítették. Ezt követően került sor a számvevői munkaanyagok négy szem elvű felülvizsgálatára, amelynek keretében az ellenőrzésbe kijelölt számvevők egymás munkaanyagait vizsgálták felül. A végleges számvevői munkaanyagok dokumentált módon kerültek átadásra az ellenőrzésvezető részére.

 

A számvevők a munkaanyagokban értékelték a két nemzeti park belső kontrollrendszerének és vagyongazdálkodásának megfelelőségét a jóváhagyott ellenőrzési program alapján.

 

A számvevők által készített munkaanyagokat az ellenőrzésvezető szintetizálja, annak érdekében, hogy a közpénzfelhasználás ellenőrzése eredményéről szakmailag hiteles és egyben közérthető jelentéstervezetben számoljunk be.

 

dr. Győri Gabriella
ellenőrzésvezető