Jelentéstervezet készül két gazdasági társaság ellenőrzéséről

2018-01-12 09:08   |   Feltöltötte:

Elkezdődött a VÜSZI Gödöllői Városüzemeltető és Szolgáltató Nonprofit Kft., a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Közhasznú Kft., valamint a tulajdonosi joggyakorló Gödöllő Város Önkormányzat ellenőrzéséről készült számvevői megállapításokat tartalmazó munkaanyagok alapján a jelentéstervezet készítése.

Az ellenőrzött időszakban a Táraságok Gödöllő Város Önkormányzatának kizárólagos tulajdonában álltak. A Társaságok által végzett tevékenységek elsősorban közfeladatok végzésére irányultak.

 

 

Az önkormányzatok többségi tulajdonában álló gazdasági társaságok ellenőrzése kiemelten fontos a vagyon megőrzése, megóvása érdekében. A társaságok kormányzati szektorba sorolt egyéb szervezetek közé tartoztak, amely szektor elszámolásaiban megjelenő önkormányzati tulajdonú gazdálkodó szervezetek esetében alapvető követelmény, hogy gazdálkodásuk, működésük szabályszerű, az általuk szolgáltatott adatok minél megbízhatóbbak legyenek. A számvevők által elkészített ellenőrzési megállapítások alapján az ellenőrzés a számvevőszéki jelentéstervezet elkészítésével folytatódik. Az ellenőrzés időszaka 2013-2016. évekre terjed ki.

 

Vertkovczi Mária

ellenrőzésvezető