Jelentéstervezet készül egy nemzetiségi intézmény ellenőrzéséről

2018-07-03 11:00:00   |   Feltöltötte: Ódor Zoltán Tamás

A számvevői munkaanyagok alapján az ellenőrzésvezető megkezdte a Koch Valéria Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Kollégium és Pedagógia Intézet ellenőrzéséről szóló számvevőszéki jelentéstervezet összeállítását.

Az Állami Számvevőszék 2018. első félévi ellenőrzési terve alapján indult " Az országos nemzetiségi önkormányzatok fenntartásában levő intézmények gazdálkodásának ellenőrzése" tekintetében a fenntartó német nemzetiségi önkormányzat és az Intézmény által rendelkezésre bocsátott dokumentumok felhasználásával a számvevők elkészítették a számvevői munkaanyagaikat.
Az ellenőrzés során választ kapunk arra, hogy az Intézmény a jogszabályi előírásoknak és a belső szabályzatoknak megfelelően működött-e, a belső kontrollrendszert szabályszerűen kialakították-e, valamint, hogy a fenntartó által nyújtott támogatás és az államháztartásból meghatározott célra ingyenesen juttatott vagyon felhasználása a jogszabályi előírásoknak megfelelően történt-e.
A rendelkezésre bocsátott adatok, dokumentumok ellenőrzése és kiértékelése az Állami Számvevőszék által nyilvánosan közzétett szakmai szabályoknak megfelelően történt. Az ellenőrzés jelen szakaszában az ellenőrzésvezető megkezdte a jelentéstervezet összeállítását.


Ódor Zoltán Tamás
ellenőrzésvezető