Jelentéstervezet készül egy állami tulajdonú gt-ről

2018-05-07 11:00:00   |   Feltöltötte: Magyari Anna

Az állami tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése keretében a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. ellenőrzéséhez kapcsolódóan a jelentéstervezet elkészítése megkezdődött.

Az Állami Számvevőszék célja az állami gt.-k ellenőrzése keretében annak megítélése, hogy 2013. január 1. és 2016. december 31. között a társaságok működésének szabályozottsága, pénzügyi-számviteli, adatszolgáltatási, ellenőrzési és vagyongazdálkodási feladatainak ellátása a jogszabályi és belső előírásoknak megfelelően történt-e. Az ellenőrzés célja továbbá a tulajdonosi joggyakorlás szabályszerűsége, emellett az ÁSZ – a kormányzati szektorba sorolt gazdasági társaságok esetében – azt is ellenőrzi, hogy a társaságok gazdálkodásának a kormányzati szektor hiányára és az államadósságra befolyással bíró elemei megfelelnek-e a jogszabályi előírásoknak.

 

 

Az ellenőrzött szervezet adatszolgáltatása lezárult, az adatszolgáltatás alapján a jelentés-tervezet készítése folyamatban van.
Az Állami Számvevőszék módszertanának megfelelően a közérthető, rövid, tömör és felhasználóbarát jelentések célja, hogy a bemutatott ellenőrzési következtetések eredményesebben hasznosíthatóak legyenek.


A számvevőszéki jelentéstervezetet az észrevételekkel és véleményekkel együtt az Állami Számvevőszék Elnöki Értekezlete tárgyalja meg.


Magyari Anna
számvevő