Zajlik a Pannon Park beruházás előkészítésének értékelése

2018-11-30 11:23   |   Feltöltötte: Papp Tünde

Az ellenőrzésvezető megkezdte a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítását a Budapest Főváros Önkormányzatánál a Pannon Park beruházás előkészítettségének ellenőrzéséről készült számvevői munkaanyagok alapján.

Az ellenőrzésvezető a dokumentumokkal és jogszabályi hivatkozásokkal alátámasztott megállapításokat tartalmazó számvevői munkaanyagokban megfogalmazott következtetések alapján, megkezdte a számvevőszéki jelentéstervezet összeállítását a Pannon Park beruházás előkészítettségének ellenőrzéséről.

 

A Pannon Park a Fővárosi Állat- és Növénykert 150 éves történetének legnagyobb beruházása, amely a Fővárosi Önkormányzat irányításával valósul meg. Az Állatkert és az egykori Vidámpark közötti, mintegy 6 hektáros területen egy komplex, szórakoztató elemekkel tarkított természet közeli állatkerti bemutatótér jön létre, ahol jellemzően a Kárpát-medence élővilágába tekintetnek majd be a látogatók. A Kormány – 2015 januári döntése alapján – 25 milliárd forinttal támogatja budapesti Pannon Park létrehozását. A beruházás teljes költségvetése megközelíti a 44 milliárd forintot.

 


 

Az ellenőrzés célja a beruházás eredményes megvalósulásának elősegítése érdekében, a folyamatban lévő beruházás döntés-előkészítő és megvalósítást előkészítő tevékenységének értékelése, a döntés-előkészítésétől a kivitelezés megkezdéséig felmerülő - a megvalósítást érintő - kockázatok beazonosításának és az integritási szempontok érvényesülésének értékelése.

 

Az ellenőrzés hozzájárulhat az ÁSZ kockázatértékelő rendszere alapján kiválasztott államháztartásból származó forrásból finanszírozott beruházások eredményességéhez, a beruházási folyamat transzparenciájának biztosításához. A jelentéstervezetek elkészítése során az ellenőrzésvezető a szakszerűség mellett, fontos kritériumként tekint az egyértelműség, a lényegesség és a közérthetőség érvényre juttatására.


Valastyánné dr. Vízhányó Júlia
ellenőrzésvezető