Jelentéstervezet készült a Suli Harmónia Alapítványról

2018-11-23 08:20   |   Feltöltötte: dr. Márton Kristóf

A „Nem állami humánszolgáltatók ellenőrzése - A humánszolgáltatást nyújtó államháztartáson kívüli köznevelési és szociális intézmények, szolgáltatók fenntartói központi költségvetésből kapott támogatásai felhasználásának ellenőrzése” keretében a Suli Harmónia-2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány számvevőszéki jelentéstervezetét az ellenőrzésvezető elkészítette.

Az Állami Számvevőszék 2018. második félévi ellenőrzési terve alapján indult ellenőrzések tekintetében - Suli Harmónia-2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány által rendelkezésre bocsátott dokumentumok felhasználásával - a számvevők elkészítették a számvevői munkaanyagaikat.

 

Az Állami Számvevőszék Suli Harmónia-2007 Gyermekeket Segítő Alapítványnál zajló ellenőrzésének hátteréről írt korábbi cikkünket itt olvashatják.

 

Az Állami Számvevőszék szervezetfejlesztési stratégiájában is megfogalmazott minőségközpontú működés elve szerint, valamint a belső szabályrendszernek megfelelően a számvevőszéki jelentéstervezet az Elnöki Értekezleten való megtárgyalást megelőzően többszintű minőségbiztosítási kontrollon megy keresztül. A többszintű minőségbiztosítási kontroll célja, hogy az új formátumú számvevőszéki jelentéstervezet magas szakmai színvonalú és közérthető legyen.

 

Az Elnöki Értekezletet megelőzően a számvevőszéki jelentéstervezetet a minőségirányítási rendszer elemeként mind az ellenőrzés felügyeleti vezetője, mind a támogató osztályok véleményezik. A vélemények elsődlegesen az ellenőrzés célra tartottságára, a jelentéstervezet ellenőrzési programnak való megfelelőségére, valamint a megállapítások jogszabályi megalapozottságára fókuszálnak.

 

Dr. Kovács Diána
ellenőrzésvezető