Jelentéstervezet az Országos Roma Önkormányzat utóellenőrzéséről

2018-05-11 11:00:00   |   Feltöltötte: Lovász Julianna

„Utóellenőrzések – Országos Nemzetiségi Önkormányzatok gazdálkodásának utóellenőrzése” keretében az Országos Roma Önkormányzat utóellenőrzésének számvevőszéki jelentéstervezetét az ellenőrzésvezető elkészítette.

Az Állami Számvevőszék 2018. első félévi ellenőrzési terve alapján indult ellenőrzés tekintetében - az Országos Roma Önkormányzat által rendelkezésre bocsátott dokumentumok felhasználásával - a számvevők elkészítették a számvevői munkaanyagaikat.

 

Az utóellenőrzés célja annak értékelése, hogy a számvevőszéki jelentésben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal és javaslatokkal összhangban készített intézkedési tervében meghatározott feladatokat az önkormányzat végrehajtotta-e.

 

Az Állami Számvevőszék szervezetfejlesztési stratégiájában is megfogalmazott minőségközpontú működés elve szerint, valamint a belső szabályrendszernek megfelelően a számvevőszéki jelentéstervezet az Elnöki Értekezleten való megtárgyalást megelőzően többszintű minőségbiztosítási kontrollon megy keresztül.

 

A többszintű minőségbiztosítási kontroll célja, hogy az új formátumú számvevőszéki jelentéstervezet magas szakmai színvonalú és közérthető legyen.

 

Az Elnöki Értekezletet megelőzően a számvevőszéki jelentéstervezetet a minőségirányítási rendszer elemeként mind az ellenőrzés felügyeleti vezetője, mind a támogató osztályok véleményezik. A vélemények elsődlegesen az ellenőrzés célra tartottságára, a jelentéstervezet ellenőrzési programnak való megfelelőségére, valamint a megállapítások jogszabályi megalapozottságára fókuszálnak.

 

Dr. Kovács Diána
ellenőrzésvezető