Jelentéstervezet a Világi Zsidó Iskola Alapítvány ellenőrzéséről

2018-06-08 11:00:00   |   Feltöltötte: Molnár Zsuzsanna

Az ellenőrzésvezető a számvevői munkaanyagok átvételét követően megkezi a jelentéstervezet összeállítását, a számvevői munkaanyagokban megfogalmazott következtetések alapján.

A Világi Zsidó Iskola Alapítvány által rendelkezésre bocsátott dokumentumok, adatok alapján az a számvevők a munkaanyagaikban megfogalmazták a Világi Zsidó Iskola Alapítvány ellenőrzése kapcsán megállapításaikat, következtetéseiket. Az ellenőrzésvezető átvette a számvevőktől a munkaanyagokat és megkezdi a jelentéstervezet összeállítását.

 

 

A számvevői munkaanyagokban megfogalmazott következtetéseket az ellenőrzésvezető összegzi, majd az összeállított jelentéstervezetet a felügyeleti vezetővel tartott szakmai értekezlet keretében áttekintik. Az ellenőrzés felügyeleti vezetője több éves ellenőrzési szakmai tapasztalatával segítette folyamatában is az ellenőrzést és segíti az ellenőrzésvezetőt az jelentéstervezet írásának fázisában is a készülő számvevőszéki jelentés célratartottsága érdekében. A szakszerűség, tényszerűség és jogi megalapozottság mellett a jelentéstervezet világos, érhető mondatszerkesztése, közérthetősége alapvető elvárás a jelentéstervezettel szemben.

Az elkészült jelentéstervezet több szintű minőségbiztosítási kontroll után az Elnöki Értekezleten kerül megtárgyalásra.

 

 

Molnár Zsuzsanna
ellenőrzésvezető