Jelentéstervezet a Bajcsy-Zsilinszky Kórház ellenőrzéséről

2018-11-08 14:07:00   |   Feltöltötte: Sári Csaba

A Központi Költségvetési Szervek Ellenőrzése keretein belül, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet ellenőrzésével kapcsolatos számvevői munkaanyagok alapján elkészült a számvevőszéki jelentéstervezet.

A szakmailag hiteles jelentéstervezetet a számvevők az ellenőrzés során a rendelkezésre bocsátott dokumentumok értékelésével és minősítésével alapozták meg. Az elkészített jelentéstervezet megfelelősége, célra tartottsága többszintű minőségbiztosítású fázison megy keresztül és Elnöki Értekezlet keretében megtárgyalásra kerül.


A budapesti székhelyű Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetet a működési engedélyében meghatározott ellátási területére kiterjedően a járó- és fekvőbetegek diagnosztikus és terápiás szakorvosi ellátása, rehabilitációja és követéses gondozása közfeladatokat látott el.

 

 

Az irányító szervi hatásköröket a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet fölött az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az egyes fenntartói, valamint az irányítási, középirányítói jogokat 2015. február 28-ig a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet, ezt követően Állami Egészségügyi Ellátó Központ gyakorolta. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet az ellenőrzött időszakban gazdasági szervezettel, valamint az előirányzatok felett teljes jogkörrel rendelkező költségvetési szerv volt.

 

Vertkovczi Mária
ellenőrzésvezető