Jelentéstervezet a szentesi és a szolnoki kórház ellenőrzéséről

2018-12-03 14:15   |   Feltöltötte: Sári Csaba

A Központi Költségvetési Szervek Ellenőrzése keretein belül, a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet ellenőrzéséről elkészült a számvevőszéki jelentéstervezet.

A szakmailag hiteles jelentéstervezetet a számvevők az ellenőrzés során a rendelkezésre bocsátott dokumentumok értékelésével és minősítésével alapozták meg. Az elkészített jelentéstervezet megfelelősége, célra tartottsága többszintű minőségbiztosítású fázison megy keresztül és Elnöki Értekezlet keretében megtárgyalásra kerül.

 

 

Az irányító szervi hatásköröket a Hetényi Géza és Dr. Bugyi István kórház felett az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az egyes fenntartói, valamint az irányítási, középirányítói jogokat 2015. február 28-ig a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet, ezt követően Állami Egészségügyi Ellátó Központ gyakorolta. A két Kórház az ellenőrzött időszakban gazdasági szervezettel, valamint az előirányzatok felett teljes jogkörrel rendelkező költségvetési szerv volt.

 

Vertkovczi Mária
ellenőrzésvezető