Időgazdálkodás és személyes hatékonyság a Vezetőképző Akadémián

2018-06-06 11:00:00   |   Feltöltötte: Gyaraki Henriette

A Pareto elv szerint az időgazdálkodás, és a személyes hatékonyság területén is igaz, hogy az eredmények 80%-a a befektetett energia 20%-ának köszönhető.

Az Állami Számvevőszék működése során kiemelten fontos szempont, hogy a folyamatosan változó környezetben a feladatok határidőre elkészüljenek. Elengedhetetlen a feladatok priorizálása, fontossági sorrendbe állítása, a helyes időgazdálkodás alkalmazása az eredményes munkavégzés érdekében.

 

A Vezetőképző Akadémián a képzés résztvevői gyakorlatorientált tréning keretében találkozhattak különböző hasznos időgazdálkodási módszerekkel. A résztvevők olyan technikákat ismerhettek meg, melyek segíthetik feladataik strukturálását, hozzájárul személyes hatékonyságuk növeléséhez, és így eredményesebben reagálhatnak a változásokra.

 

Vezetőképző Akadémia hallgatói - Állami Számvevőszék

 

A képzés során több elméleti modellel és az idővel való gazdálkodás aranyszabályaival találkoztak a hallgatók. Mivel minden ember időérzékelése más, ezért praktius tanácsok helyett interaktív és játékos formában lehetőséget kaptak arra, hogy megtalálják saját megoldásaikat a stresszhelyzetek elkerülésére és kezelésére, a túlterhelések okozta szakmai és személyes problémák megoldására.

 

 

A tréning során az is kiderült, hogy állandó sürgős „zajban élünk”, ami elnyomhatja a fontos kérdésekről a figyelmünket. 
Kiemelt téma volt még a vezetői stratégiai gondolkodás és az időgazdálkodás kapcsolata, valamint az, hogy miként lehet az ÁSZ kultúrájában alkalmazni a tanultakat a lehető legnagyobb szakmai hatékonyság elérése érdekében.

 

Petró Katalin

Gyaraki Henriette