Három gazdasági társaság ellenőrzése új szakaszba lépett

2018-03-09 12:00:00   |   Feltöltötte: Kerekes Péter

Három önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaság, a Nagykátai Gyógyfürdő és Egyéb Szolgáltató Nonprofit Kft., a Solymári Településüzemeltetési Kft. és az ABÉVA Alsónémedi Beruházó és Vagyonhasznosító Kft. gazdálkodási tevékenységének, valamint ehhez kapcsolódóan Nagykáta Város Önkormányzata, Solymár Nagyközség Önkormányzata és Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata tulajdonosi joggyakorlásának kapcsán indult ellenőrzések során lezárult a számvevői munkaanyagok elkészítésének szakasza, és megkezdődött a számvevőszéki jelentéstervezetek összeállítása.

Az Állami Számvevőszék 2017. november 13-án kezdte meg három önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági társaság, a Nagykátai Gyógyfürdő és Egyéb Szolgáltató Nonprofit Kft., a Solymári Településüzemeltetési Kft. és az ABÉVA Alsónémedi Beruházó és Vagyonhasznosító Kft. gazdálkodási tevékenységének, valamint ehhez kapcsolódóan Nagykáta Város Önkormányzata, Solymár Nagyközség Önkormányzata és Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata tulajdonosi joggyakorlásának ellenőrzését.

 

 

Az ellenőrzésekbe kijelölt számvevők az ellenőrzött szervezetek által rendelkezésre bocsátott dokumentumok felhasználásával végezték el az ellenőrzési programban meghatározott szempontok szerinti értékelést, és megállapításaikat számvevői munkaanyagokban összesítették. A munkaanyagaik alapján elkezdődött a számvevőszéki jelentéstervezetek összeállítása.

Kerekes Péter

ellenőrzésvezető