Gyál jelentéstervezetét megküldte észrevételezésre az ÁSZ

2018-07-12 20:40:00   |   Feltöltötte: Vasváriné Molnár Judit

Gyál Város Önkormányzata pénzügyi és vagyongazdálkodása megfelelőségének ellenőrzéséről készült jelentéstervezetet az ÁSZ törvényi előírás szerint észrevételezésre megküldte az Önkormányzat polgármesterének.

Az Állami Számvevőszék az önkormányzat pénzügyi és vagyongazdálkodása megfelelőségének ellenőrzését a 2014-2016. évekre vonatkozóan végezte el. Ennek keretében ellenőrizte az önkormányzat pénzügyi egyensúlyának megteremtését, a tulajdonosi és irányító szervi feladatok ellátásának, valamint az integritás szemlélet érvényesülésének megfelelőségét.


Gyál Város Önkormányzata Pest megyében a budapesti agglomerációban található, a környező településeket összefogó kistérség központja, járási központ. A település állandó lakosainak száma 2016. január 1-jén 24 016 fő volt.
A 12 fővel működő Képviselő-testület munkáját 2014. január 1-jétől a 2014. évi önkormányzati választásig öt, a választást követően hat állandó bizottság támogatta. Gyál Város Önkormányzata feladatait Polgármesteri Hivatalával és hat költségvetési szervvel látta el, három kizárólagos tulajdonú gazdasági társasággal rendelkezett.

 


Az ÁSZ elnöki értekezletén elfogadott, nem nyilvános jelentéstervezetet az Állami Számvevőszékről szóló 2011. évi LXVI. törvény alapján megküldte észrevételezés céljából az ellenőrzött település polgármesterének. A polgármesternek tizenöt nap áll rendelkezésre, hogy az ellenőrzés megállapításaira írásban észrevételt tehessen.


Az Állami Számvevőszékről szóló 2011. évi LXVI. törvény szerint az ÁSZ a beérkezett észrevételre harminc napon belül a polgármesternek írásban válaszol.

 

Dr. Benedek Mária
felügyeleti vezető

 

Vasváriné Molnár Judit
számvevő főtanácsos