Gombavadászat a közösségépítés jegyében

2018-10-09 11:12:00   |   Feltöltötte: Erdélyi Zoltán

Az Állami Számvevőszék a munkavállalók szervezet iránti lojalitásának elmélyítését célzó szabadidős programjaival 2018-ban is jelentős lépést tett a magasan teljesítő munkahelyi közösség kialakítása felé vezető úton.

A versenyszféra HR-esei körében sem túl régen használatos ’well-being’ fogalma számos olyan, a munkáltatók számára lényeges szempontot tartalmaz, amelyet a közszféra munkáltatóinak is célszerű szem előtt tartaniuk. Általános érvényű igazság ugyanis, hogy az a munkavállaló, aki jól érzi magát a munkahelyén, hatékonyabban képes ellátni a munkavégzéshez kapcsolódó feladatait. A munkahelyi élet – magánélet kölcsönhatása ugyancsak evidenciaként kezelhető.

 

Ezzel a nyilvánvaló körülménnyel összhangban határozott úgy a Számvevőszék vezetése, hogy az eddig csupán a szűken vett kollektívát megszólító közösségi rendezvények körét kitágítva, olyan szabadidős programokat is kínál az alkalmazottaknak, amelyeken a résztvevők családtagjai is jól érezhetik magukat.

 

Az október első vasárnapján megtartott őszi családi túrával egy újabb lépést tett a dolgozói well-being és így a szervezet iránti lojálist, motiváltságot illetően magasabb szintre kerülő munkahelyi kollektíva kialakítása felé vezető úton az Állami Számvevőszék.


Bár a Szentendre fölött, a Pilisben található Lajos-forrástól induló túra tervezett célja, a gombavadÁSZat - az erdőben aktuálisan csupán nyomokban fellehető gombák okán – meghiúsult, a kirándulást mégis egyértelmű sikerként könyvelhetjük el: a nem is annyira rövid, közel nyolc kilométeres, már-már ’igazi’ túrának tekinthető távot mindenki – még a legapróbb, hároméves résztvevő is – sikerrel és jókedvűen teljesítette.

 

A szintén nagy sikerrel zárult ÁSZ-túráról is olvassa el a cikket!

 

Modor Antónia, humánpolitikai vezető

dr. Balogh Tünde, számvevő