Gellénháza ellenőrzése során készülnek a számvevői munkaanyagok

2018-11-30 08:15   |   Feltöltötte: Dr. Domokos Magdolna

Az Állami Számvevőszék folytatja Gellénháza Község Önkormányzata integritás és belső kontrollrendszerének ellenőrzését. A jóváhagyott ellenőrzési programnak megfelelően megkezdődött a számvevői munkaanyagok összeállítása.

Az ellenőrzés keretében az ÁSZ értékeli, hogy az Önkormányzat belső kontrollrendszere 2017. január 1. és 2017. december 31. közötti időszakban biztosította-e a közpénzekkel és a nemzeti vagyonnal történő elszámoltatható, átlátható, szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes gazdálkodás feltételeit, illetve hogy az Önkormányzatnál kiépítették és erősítették-e a korrupciós kockázatok kezelését szolgáló integritás kontrollokat, valamint megteremtették-e a teljesítményellenőrzés feltételeit.


Az ÁSZ az ellenőrzési terve alapján 2018. november hónapban kezdte meg Gellénháza Önkormányzatának ellenőrzését. A jóváhagyott ellenőrzési programmal összhangban a számvevők a felkészülési szakaszban megismerték a vonatkozó jogszabályi környezetet, az ellenőrzési programot és vizsga keretében adtak számot az ellenőrzés lefolytatására való alkalmasságukról, majd ezt követően megkezdődött a számvevői munkaanyag készítése.


Az ellenőrzést részt vevő számvevők az ellenőrzés jelen szakaszában megkezdték az ellenőrzött szervezetek által az ÁSZ rendelkezésére bocsátott dokumentumok, tanúsítványok feldolgozását és azok ellenőrzési programban foglalt szempontok szerinti értékelését. A beküldött dokumentumok alapján, a bizonyítékokkal, jogszabályokkal alátámasztott megállapításaikat és következtetéseiket számvevői munkaanyagokban rögzítik.

 

Dr. Domokos Magdolna
ellenőrzésvezető