Gacsály utóellenőrzésének következő szakasza

2018-08-02 11:00   |   Feltöltötte: Dr. Szabó Béla
Utoljára frissítve: 2018-07-31 12:35

Gacsály Község Önkormányzatának utóellenőrzése a második szakaszba lépett, amely során a számvevők az ellenőrzés ütemterve szerint megkezdik a számvevői munkaanyag összeállítását.

Az Állami Számvevőszék a jóváhagyott ellenőrzési tervnek megfelelően megkezdte Gacsály Község Önkormányzatának utóellenőrzését.


A témacsoportos utóellenőrzés célja, hogy az Állami Számvevőszék jelentésében foglalt javaslatokhoz kapcsolódóan a Gacsály Község Önkormányzata által elkészített intézkedési terv áttekintésre kerüljön. Az utóellenőrzés arra keresi a választ, hogy az intézkedési tervben meghatározott feladatok határidőben és maradéktalanul végrehajtásra kerültek-e. Az utóellenőrzés ennek eredményeképpen elősegíti a számvevőszéki jelentés megállapításainak hasznosulását.

 

Gacsály utóellenőrzésének következő szakasza

 

Az ellenőrzés ütemtervének megfelelően a sikeres vizsgával záruló felkészülési szakaszt követően az ellenőrzésbe kijelölt számvevők megkezdték a számvevői munkaanyag összeállítását.


Az ellenőrzésbe kijelölt számvevők az ellenőrzés jóváhagyott ütemtervének megfelelően az ellenőrzött szervezet részéről történő adatszolgáltatást mind tartalmi, mind hitelességi szempontok figyelembe vételével feldolgozták, majd elkészítették a hiányzó dokumentumokról szóló adatleltárt. A számvevők a rendelkezésre bocsátott dokumentumok alapján megkezdték a számvevői munkaanyagban az ellenőrzési bizonyítékok alapul vételével a következtetések rögzítését.

 

Laczi Hedvig Anna
ellenőrzésvezető