Füzesgyarmatról nem érkezett észrevétel

2018-05-09 11:00:00   |   Feltöltötte: Federics Adrienn

A Füzesgyarmati Városgazdálkodási és Intézmény Üzemeltetési Kft. ellenőrzéséről készült jelentéstervezethez nem tett észrevételt a társaság ügyvezetője, illetve a társaság feletti tulajdonosi jogokat gyakorló önkormányzat polgármestere.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a törvényi előírásoknak megfelelően megküldte a Füzesgyarmati Városgazdálkodási és Intézmény Üzemeltetési Kft. (Társaság) ellenőrzéséről szóló jelentéstervezetet a Társaság ügyvezetőjének és a tulajdonos önkormányzat polgármesterének.


A Füzesgyarmati Városgazdálkodási és Intézmény Üzemeltetési Kft. a Füzesgyarmat Város Önkormányzattal kötött feladat ellátási megállapodás alapján a közintézmények épületeinek üzemeltetési, karbantartási feladatait látta el, a közterületekkel összefüggő kertészeti, köztisztasági munkákat végezte. Az ÁSZ az önkormányzati tulajdonban lévő Társaság 2013-2016 közötti vagyonmegőrzési és gazdálkodási tevékenységének ellenőrzését elvégezte.

 


Az ellenőrzöttek az Állami Számvevőszékről szóló 2011. évi LXVI. törvény előírásai alapján a jelentéstervezet átvételétől számított 15 napig élhettek észrevételezési jogukkal. A Társaság ügyvezetője és a polgármester arról tájékoztatta levelében az ÁSZ elnökét, hogy a jelentésben foglalt megállapításokkal egyet értenek, a jelentésben foglalt javaslatoknak megfelelő feladatok végrehajtását megkezdték. Észrevétel hiányában a jóváhagyott ütemtervben foglaltak szerint megkezdődött a jelentés kiadmányozásának és nyilvánosságra hozatalának előkészítése.

 

Klinga László
felügyeleti vezető