Folytatódik két kórház ellenőrzése

2018-12-08 14:43   |   Feltöltötte: Lukács Dávid

Az egészségügyi intézmények gazdálkodásának vizsgálata megújított módszertan szerint zajlik, az egyes területek moduláris ellenőrzésével. A Jávorszky Ödön Kórház és az Orosházi Kórház esetében befejeződött az számvevők munkája a vagyongazdálkodás és belső kontrollrendszer ellenőrzésével kapcsolatban. Jelenleg a szervezetnél keletkező pénzügyi maradvány megállapításának szabályszerűségét ellenőrizzük.

Az ellenőrzést végző számvevők a felkészülést követően megkezdték a két kórház által szolgáltatott adatok felülvizsgálatát. Az ÁSZ által kezdeményezett adatbekérést követően az Intézet adatot szolgáltatott maradvány megállapítás szabályosságának megítéléséhez.

 


Az ÁSZ rendelkezésére bocsátott adatbázisok használatával mintavételre is sor kerül, mind a véletlen mintavételezés, mind a kockázatalapú kiválasztás módszerét alkalmazzuk. A mintavételezési eljárás biztosítja a reprezentativitást és az értékelés megalapozottságát.


Ebben a szakaszban készülnek el azok az ellenőrzési dokumentumokon alapuló számvevői munkaanyagok, amelyek felhasználásával az ellenőrzésvezető a későbbiekben összeállítja a számvevőszéki jelentéstervezetet.


Az egészségügyi ágazat ellenőrzése továbbra is prioritás az Állami számára, ezért az elmúlt időszakban egy, a szektorral kapcsolatos konferenciának is helyet adtunk.


Dr. Kovács Diána

ellenőrzésvezető