Folytatódik az utóellenőrzés két nonprofit társaságnál

2018-09-07 14:02   |   Feltöltötte: Dr. Szabó Béla
Utoljára frissítve: 2018-09-10 16:02

A számvevők felkészültek a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Közhasznú Nonprofit Kft. és a Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. utóellenőrzésére, majd hozzáláttak a számvevői munkaanyagok elkészítéséhez.

Az Állami Számvevőszék a 2018. második félévi ellenőrzési terve szerint megkezdte az „Utóellenőrzések – Az önkormányzatok többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok közfeladat-ellátásának ellenőrzése” című jóváhagyott ellenőrzési program alapján a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Közhasznú Nonprofit Kft. és a Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Kft. utóellenőrzését.


A Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot Budapest Főváros Önkormányzata alapította. A színház 33 darabból álló repertoárja az elmúlt évek előadásai alapján alakult ki, amely a gyermekek szellemi és érzelmi fejlődésének megfelelő darabokat kínál minden korcsoportban. A repertoár kiterjed a bábelőadásokra, prózai és zenés játékokra, valamint a mozgásszínházra vagy az operára. A színház összművészeti jellege alapján a hagyományos népi, klasszikus zenei, képzőművészeti és irodalmi értékeket képviselő darabokat, valamint a kortárs műveket egyaránt műsorra tűzi.

 

A Trafó Kortárs Művészetek Háza Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot Budapest Főváros Önkormányzata alapította. A Művészetek Háza ellátja Budapest Főváros Önkormányzatának közművelődési és művészeti tevékenységéből adódó feladatokat, többek között előadásokat, koncerteket, kiállításokat szervez. A rendezvények változatos műfajokat ölelnek fel: színház, tánc, újcirkusz, zene és vizuális művészetek. Az előadások építenek egyrészt az új irányokra, másrészt a kulturális emlékezetre is.


A számvevők a felkészülést követően hozzáláttak az ellenőrzött szervezetek által szolgáltatott, az intézkedések végrehajtását alátámasztó dokumentumok feldolgozásához, majd megkezdték a dokumentumok értékelését követően a számvevői munkaanyagokban a következtetések megfogalmazását.

 

Kuszinger Andrea
ellenőrzésvezető