Folytatódik az ellenőrzés két nem állami humánszolgáltatónál

2018-11-28 09:17   |   Feltöltötte: Sári Csaba

Az Állami Számvevőszék jóváhagyott ellenőrzési programjának megfelelően megkezdődött a számvevői munkaanyagok összeállítása két nem állami humánszolgáltató fenntartójának ellenőrzése tekintetében.

Mint arról korábban már hírt adtunk az Állami Számvevőszék megkezdte a nem állami humánszolgáltatók fenntartóinak nyújtott költségvetési támogatások szabályszerű felhasználásának ellenőrzését az Audi Hungaria Iskola Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány, valamint a Török Sándor Waldorf-pedagógiai Alapítvány fenntartóinál.

 

 

A számvevők az ellenőrzési programból történő felkészülést és az ellenőrzött szervezetek által megküldött ellenőrzési dokumentumok áttekintését követően az ellenőrzési bizonyítékok alapján megkezdték a számvevői munkaanyag összeállítását.


Az ellenőrzés célja annak értékelése, hogy a 2014-2017. években a nem állami köznevelési intézmények fenntartói a központi költségvetésből kapott támogatásaikat szabályszerűen használták-e fel, a támogatások igénylése, évközi módosítása és év végi elszámolása megfelelt-e a jogszabályi előírásoknak.

 

Hudák Katalin
ellenőrzésvezető