Folytatódik az ellenőrzés a Völgység fővárosában

2018-10-31 14:28:00   |   Feltöltötte: Siposné Dóczi Klára

A BONYCOM Bonyhádi Közüzemi Nonprofit Kft. és a Városinfo 18 Kft. „végelszámolás alatt” valamint a tulajdonosi jogokat gyakorló önkormányzatok ellenőrzésében elkezdődött a számvevői munkaanyagok készítése. A Nemzeti tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése című ellenőrzési program végrehajtásának keretében a számvevők megkezdték az ellenőrzések lefolytatását.

Az Alaptörvény kimondja, hogy az önkormányzatok tulajdona nemzeti vagyon. Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése kiemelten fontos a nemzeti vagyon megőrzése érdekében. A Nemzeti tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése című program magába foglalja a vagyongazdálkodásnak, ezen belül a vagyon nyilvántartásának valamint a leltáraknak az ellenőrzését továbbá a gazdasági társaságok feletti tulajdonosi joggyakorlás teljesítésének az ellenőrzését is.


A BONYCOM Bonyhádi Közüzemi Nonprofit Kft. Bonyhád Város Önkormányzat kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaság, melynek meghatározó feladatai a település üzemeltetéséhez kapcsolódnak. Tulajdonosként üzemelteti a Bonyhádi Termálfürdőt is. Tevékenysége közel 50 éves múltra tekint vissza.


A Városinfo 18 Kft.-t 2015-ben alapította Budapest Főváros XVIII. Kerület Pestszentlőrinc- Pestszentimre Önkormányzata film-, videó-, televízió műsor gyártása céljából. A tulajdonos két veszteséges év után 2018-ban a Társaság megszüntetéséről döntött.

 

Az ellenőrzés jelen szakaszában a számvevők miután megismerték az Ellenőrzési programot és az ellenőrzött szervezeteket, valamint áttekintették az adott időszakban hatályos, az ellenőrzöttekre vonatkozó jogszabályokat, és az általuk benyújtott dokumentumokat, számvevői munkaanyagban rögzítik megállapításaikat. A számvevői megállapítások képezik az alapját az Állami Számvevőszék által kiadott jelentéseknek.

 

 

Siposné Dóczi Klára
ellenőrzésvezető