Folytatódik az ellenőrzés a sportlétesítmény működtetőknél

2018-10-28 10:11:00   |   Feltöltötte: Siposné Dóczi Klára

A Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Kft. és a Soroksár Sport Club Kft. valamint a tulajdonosi jogokat gyakorló önkormányzatok ellenőrzésében elkezdődött a számvevői munkaanyagok készítése. A Nemzeti tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése című ellenőrzési program végrehajtásának keretében a számvevők megkezdték az ellenőrzések lefolytatását.

Az Alaptörvény kimondja, hogy az önkormányzatok tulajdona nemzeti vagyon. Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése kiemelten fontos a nemzeti vagyon megőrzése érdekében. A Nemzeti tulajdonú gazdasági társaságok ellenőrzése című program magába foglalja a vagyongazdálkodásnak, ezen belül a vagyon nyilvántartásának valamint a leltáraknak az ellenőrzését továbbá a gazdasági társaságok feletti tulajdonosi joggyakorlás teljesítésének az ellenőrzését is.

 

A Zuglói Sport Kft. a Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata kizárólagos tulajdonában álló gazdasági társaság, melynek meghatározó feladata Zugló sportéletének összefogása és irányítása, a kerületben található sporttelepek működtetése. Helyszínt biztosítanak kis- és nagyszabású rendezvényekre.

 

A Soroksár Sport Club Kft.-t Budapest Főváros XXIII. Kerület Soroksár Önkormányzata alapította. A Kft. fő tevékenysége a Soroksár SC másodosztályú labdarúgó bajnokságban résztvevő csapat működési hátterének megteremtése és az utánpótlás nevelés.

 

Az ellenőrzés jelen szakaszában a számvevők miután megismerték az Ellenőrzési programot és az ellenőrzött szervezeteket, valamint áttekintették az adott időszakban hatályos, az ellenőrzöttekre vonatkozó jogszabályokat, és az általuk benyújtott dokumentumokat, számvevői munkaanyagban rögzítik megállapításaikat. A számvevői megállapítások képezik az alapját az Állami Számvevőszék által kiadott jelentéseknek.

 

Siposné Dóczi Klára
ellenőrzésvezető