Folytatódik az ellenőrzés a nem állami humánszolgáltatónál

2019-01-02 08:50   |   Feltöltötte: Sári Csaba

Az Állami Számvevőszék jóváhagyott ellenőrzési programjának megfelelően megkezdődött a számvevői munkaanyagok összeállítása egy nem állami humánszolgáltató, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet fenntartójának ellenőrzése tekintetében.

Mint arról korábban már hírt adtunk az Állami Számvevőszék megkezdte a nem állami humánszolgáltatók fenntartóinak nyújtott költségvetési támogatások szabályszerű felhasználásának ellenőrzését a „Napfény-Otthon" Kiemelten Közhasznú Alapítvány és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet fenntartóinál.

 

A számvevők az ellenőrzési programból történő felkészülést és az ellenőrzött szervezetek által megküldött ellenőrzési dokumentumok áttekintését követően az ellenőrzési bizonyítékok alapján megkezdték a számvevői munkaanyag összeállítását.

 

Az ellenőrzés célja annak értékelése, hogy a 2015-2017. években a nem állami szociális intézmények fenntartói a központi költségvetésből kapott támogatásaikat szabályszerűen használták-e fel, a támogatások igénylése, évközi módosítása és év végi elszámolása megfelelt-e a jogszabályi előírásoknak.

 

Hudák Katalin
ellenőrzésvezető