Folyamatban Szigetújfalu és Tótvázsony ellenőrzése

2018-09-13 11:00   |   Feltöltötte: Ráczkevi Katalin
Utoljára frissítve: 2018-09-13 08:17

Az Állami Számvevőszék jóváhagyott ellenőrzési ütemtervének megfelelően készülnek a számvevői munkaanyagok Szigetújfalu Község Önkormányzata és Tótvázsony Község Önkormányzata ellenőrzésében.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jóváhagyott ellenőrzési ütemtervének megfelelően 2018. július hónapban  kezdte meg Szigetújfalu Község Önkormányzata és Tótvázsony Község Önkormányzata (Önkormányzat) ellenőrzését.

 

Az ellenőrzés célja annak megállapítása, hogy az Önkormányzat belső kontrollrendszere biztosította-e a közpénzekkel és a nemzeti vagyonnal történő elszámoltatható, átlátható, szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes gazdálkodás feltételeit, illetve hogy az Önkormányzatnál kiépítették és erősítették-e a korrupciós kockázatok kezelését szolgáló integritás kontrollokat, valamint megteremtették-e a teljesítményellenőrzés feltételeit.

 

Az ellenőrzés jelenlegi szakaszában az ellenőrzésben részt vevő számvevők az ellenőrzött szervezetek által az ÁSZ rendelkezésére bocsátott dokumentumok és tanúsítványok értékelését végzik, ellenőrzési megállapításaikat számvevői munkaanyagban rögzítik.

 

Az ÁSZ minőségbiztosított ellenőrzési folyamatának megfelelően a számvevői munkaanyagok "négyszem elvű" felülvizsgálaton mennek keresztül. Az ellenőrzés következő szakaszában a munkaanyagok véglegezését követően a számvevők munkaanyagaikat átadják az ellenőrzésvezető részére.

 

Ráczkevi Katalin

ellenőrzésvezető