Folyamatban két kulturális szolgáltató társaság ellenőrzése

2018-08-09 16:50   |   Feltöltötte: Molnár Zsuzsanna

Az Állami Számvevőszék elnöke által jóváhagyott ellenőrzési programban rögzített ütemezésnek megfelelően, határidőben megkezdték a számvevők a számvevői munkaanyagok készítését az József Attila Színház Nonprofit Kft. és a Miskolci Operafesztivál Kulturális Szolgáltató Nonprofit Kft. utóellenőrzésében.

Az utóellenőrzés célja annak értékelése, hogy a 2013-2014. között lefolytatott számvevőszéki ellenőrzések eredményeként készült számú számvevőszéki jelentésekben foglalt intézkedést igénylő megállapításokkal és javaslatokkal összhangban vállalt feladatokat az ellenőrzöttek végrehajtották-e.


Az utóellenőrzések visszacsatolást adnak az ellenőrzési jelentések hasznosulásáról az ÁSZ-nak, az ellenőrzött szintjén pedig hozzájárulnak a szabályszerű működés megteremtéséhez.

 


A számvevők az ellenőrzött szervezetek által az ÁSZ rendelkezésére bocsátott dokumentumok alapján értékeli az Állami Számvevőszék 2014. évi 14047. és 14067. számú számvevőszéki jelentésében tett megállapításokkal összhangban vállalt feladatok  határidőben történő végrehajtását. A vállalt intézkedések végrehajtásával az adott terület szabályszerű működése vonatkozásában a kockázatok csökkenhetnek. Az intézkedések hiányos, illetve késedelmes végrehajtása, vagy annak elmaradása a szabályszerűség és a felelős vezetői magatartás vonatkozásában kockázatot hordoz, ami azt mutatja, hogy az ellenőrzések során feltárt hibák, hiányosságok és szabálytalanságok kezelése nem kapott kellő hangsúlyt.

A számvevők a tények objektív feltárása, értékelése után részletesen alátámasztott megállapításaikat számvevői munkaanyagokban rögzítik.

 

Molnár Zsuzsanna
ellenőrzésvezető