Folyamatban két integritás és belső kontroll ellenőrzés

2018-09-07 13:55   |   Feltöltötte: Dr. Szabó Béla

Ópályi Község Önkormányzata és Nyőgér Község Önkormányzata vonatkozásában a számvevők elkészítették a számvevői munkaanyagokat, majd a számvevők következtetéseit tartalmazó számvevői munkaanyagok az ellenőrzésvezető részére átadásra kerültek.

 

Az Állami Számvevőszék 2018. második félévi ellenőrzési terve és a jóváhagyott ellenőrzési program alapján 2018 júliusában indult el Ópályi Község Önkormányzata és Nyőgér Község Önkormányzata integritás és belső kontroll rendszerére vonatkozó ellenőrzés.

 

Ópályi Község Önkormányzata és Nyőgér Község Önkormányzata ellenőrzéseinek célja, hogy az önkormányzat belső kontrollrendszere biztosította-e a közpénzekkel és a nemzeti vagyonnal történő elszámoltatható, átlátható, szabályszerű, gazdaságos, hatékony és eredményes gazdálkodás feltételeit. Az ellenőrzés keretében értékeljük továbbá, hogy az önkormányzatnál kiépítették és erősítették-e a korrupciós kockázatok kezelését szolgáló integritás kontrollokat, illetve megteremtették-e a teljesítményellenőrzés feltételeit.

 

Folyamatban két integritás és belső kontroll ellenőrzés

 

A számvevők – a fenti cél szem előtt tartásával – az ellenőrzési bizonyítékok beérkezését követően elkészítették a számvevői munkaanyagokat, melyek a minőségbiztosítás érdekében „négy szem elvű” felülvizsgálaton, és ez alapján elvégzett javításokon estek át.

 

Az áttekinthetően és strukturáltan felépített számvevői munkaanyagokat a számvevők átadták az ellenőrzésvezető részére, amely alapján az ellenőrzésvezető megkezdi a szintetizált, közérthető számvevőszéki jelentéstervezet összeállítását.

 

Kuszinger Andrea
ellenőrzésvezető