Fókuszban Vértessomló befektetési tevékenysége

2018-10-08 11:56:00   |   Feltöltötte: Bajnai Zsuzsanna

Vértessomló Község Önkormányzatának ellenőrzése a befektetési tevékenységekre irányuló kiegészítő modullal folytatódik az Állami Számvevőszék elnöke által jóváhagyott ellenőrzési program alapján.

 

Az ellenőrzés célja - 2013-2017 évekre vonatkozóan - annak értékelése, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően alakította-e ki Vértessomló Község Önkormányzata a belső kontrollrendszert, a kiépített kontrolkörnyezet biztosította-e a befektetési tevékenység szabályszerű végzését. Az ellenőrzés kiterjed továbbá a befektetések számviteli elszámolásának és nyilvántartásának szabályszerűségére is.
Az ellenőrzésben résztvevő számvevők felkészültek az ellenőrzési programból, a kapcsolódó releváns jogszabályokból, és vizsga keretében számot adtak a kiszabott feladat elvégzésére vonatkozó alkalmasságukról.

 

 

Az ellenőrzéssel feltárásra kerülhetnek azok a kockázatok, amelyek az önkormányzat gazdálkodásával, ezen belül befektetési tevékenységeivel, kontrollkörnyezetével kapcsolatosak és a befektetési tevékenységek szabályszerű végrehajtását befolyásolják. Az ellenőrzéssel az önkormányzat befektetési, vagyongazdálkodási döntései értékelhetővé válnak.

 

Bajnai Zsuzsanna
ellenőrzésvezető