Fókuszban az áfacsalás elleni küzdelem Krynicában

2018-09-05 17:45   |   Feltöltötte: Dr. Simon József
Utoljára frissítve: 2018-09-06 08:12

Megkezdődött a 28. Gazdasági Fórum Krynicában. A 2018. évi Gazdasági Fórum átfogó témája „A közös értékek Európája vagy a közös érdekek Európája”. A Gazdasági Fórum keretében számos plenáris ülésre, szekcióra és előadásokra kerül sor. A Gazdasági Fórum első napjának programjai között szerepel a számvevőszékek képviselői részére az áfacsalással foglalkozó szekció.

A 2018. évi 28. Gazdasági Fórum átfogó témája „A közös értékek Európája vagy a közös érdekek Európája”. A fórumon hozzávetőlegesen 4000 fő részvételére lehet számítani, a résztvevők Európából, Ázsiából, az Egyesült Államokból és a közel-keleti országokból érkeznek. A nemzetközi rendezvény három napja alatt hat plenáris ülésre, panelbeszélgetésre vagy előadásra, számos workshopra és kerekasztal-beszélgetésre, valamint nemzeti és regionális prezentációkra kerül sor különböző témákban.


A Gazdasági Fórum első napjának délutáni programjai között elsőként a plenáris ülésre került sor. Ennek keretében vezető politikusok, szakértők mutatták be álláspontjukat az európai gazdaság fejlődési lehetőségeiről, valamint ennek fontosabb akadályozó tényezőiről.

 


A Gazdasági Fórum szekciói között kapott helyett a lengyel számvevőszék elnökének Krzysztof Kwiatkowski előadása. Az előadás keretében a lengyel számvevőszék elnöke kiemelte az ÁFA bevételek szerepét a lengyel költségvetésben, az ÁFA adónemmel kapcsolatos elmúlt években lezajlott főbb változásokat, az áfacsalás elleni küzdelem elemeit és ezek költségvetésre gyakorolt hatását. E tapasztalatok a hazai adórendszer és a magyar költségvetés számára is hasznosak lehetnek.

Dr. Simon József
egyedi ügygazda