Fókuszban a teljesítmény a Vezetőképző Akadémián

2018-05-07 11:09:00   |   Feltöltötte: Gyaraki Henriette

Egy megyei hatáskörű kórház működésének compliance orientált, teljesítmény alapú felülvizsgálatát és versenyképességének javítását célzó esettanulmány feldolgozásával folytatódott az elméleti modul.

A Vezetőképző Akadémián elsőként integritás tárgyú feladatok keretében a kórház értékrendjének meghatározása és az értékek kommunikációja volt a cél. A 3-4 fős csoportok a vélemények ütköztetésével alakították ki az értékek hierarchikus rendszerét. Az értékektől a hatékony teljesítmény menedzsment alapját képező követelmények, elvárások megfogalmazásához vezetett az út.

 

Vezetőképző Akadémia - Állami Számvevőszék


„Teljesítményprizma, Hoshin menedzsment, EFQM modell, Balanced Scorecard, SWOT-analízis, Tízpróba” csak néhány a hallgatók által az elmúlt hetekben megismert módszerek közül, amiket most élesben is kipróbálhattak. A már megszerzett elméleti tudás birtokában lelkesen vetették bele magukat a megyei hatáskörű kórház stratégiai térképének összeállításába.

 

Vezetőképző Akadémia - Állami Számvevőszék


Megtapasztalhatták, hogy a kiválasztott stratégiai elemekhez indikátor rendszert (célokat – mutatószámokat) hozzárendelni közel sem olyan egyszerű, a megvalósíthatóság, közvetlen összefüggés és hatékony visszamérés szempontok együttes szem előtt tartásával.


A csoportmunka eredményének prezentálása jó tesztnek bizonyult, vajon „eladható-e” a közösen megalkotott teljesítménymenedzsment rendszer. Záporoztak a kérdések!

 

Baraksó Marianna

résztvevő hallgató

Gyaraki Henriette

Számvevői iroda vezető