Fókuszban a jelentéstervezet készítése három középiskolánál

2018-12-06 10:15   |   Feltöltötte: Kovács Szimonetta

Megkezdődött a jelentéstervezetek összeállítása a Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola, Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, valamint a Szentannai Sámuel Középiskola és Kollégium ellenőrzéseiről.

A számvevők elkészítették munkaanyagaikat a Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola, Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, valamint a Szentannai Sámuel Középiskola és Kollégium ellenőrzéseknél az ütemtervnek megfelelően. Az ellenőrzésvezető a számvevői munkaanyagokat átvette a számvevőktől, az azokban foglalt megállapítások, következtetések képezik alapját a jelentéstervezet összeállításának.

Az ellenőrzés a jelentéstervezet összeállításának megkezdésével a következő, 5. szakaszba lép. Az ÁSZ szervezetfejlesztési stratégiájában megfogalmazott minőségközpontú működés elv szerint, a belső szabályoknak megfelelően a számvevőszéki jelentéstervezet a számvevőszéki minőségbiztosítási folyamaton megy keresztül az Elnöki Értekezletre való beterjesztés előtt.

 

Az ellenőrzött szervezet szintjén az utóellenőrzés feltárja, hogy a szervezet az intézkedések végrehajtásával hasznosította-e a korábbi ellenőrzési jelentésben a hiányosságok megszüntetése, illetve a kockázatok kezelése érdekében megfogalmazott javaslatokat.


Az utóellenőrzés során a Számvevőszék képet kap az ellenőrzési jelentések hasznosulásáról. Amennyiben az intézkedések megvalósítása nem történt meg, kockázatot jelenthet a közpénzek, közvagyon kezelésének szabályosságára nézve, az ÁSZ további intézkedéseket tehet a szabályos működés elősegítése érdekében.

 


Salamin Viktor
ellenőrzésvezető