Felkészülés három intézmény utóellenőrzésére

2018-11-06 15:37:00   |   Feltöltötte: Kovács Szimonetta

Az Állami Számvevőszék Elnöke jóváhagyta az „Utóellenőrzések – A központi alrendszer egyes intézményei pénzügyi és vagyongazdálkodás ellenőrzése” című ellenőrzési programot, melynek keretében újabb három intézmény ellenőrzését kezdi meg az ÁSZ.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megkezdte a felkészülést az „Utóellenőrzések – A központi alrendszer egyes intézményei pénzügyi és vagyongazdálkodás ellenőrzése” című ellenőrzési program keretében a Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola, Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium, valamint a Szentannai Sámuel Középiskola és Kollégium ellenőrzésére.


Az ÁSZ tv. 33 § (1) bekezdése értelmében a számvevőszéki jelentések intézkedést igénylő megállapításaihoz és javaslataihoz kapcsolódóan az ellenőrzött szervezet vezetője intézkedési tervet köteles összeállítani és az ÁSZ részére megküldeni. Az ÁSZ által befogadott intézkedési tervben foglaltak megvalósítását az ÁSZ utóellenőrzés keretében ellenőrizheti. A három intézmény korábban eleget tett törvényi kötelezettségének és megküldte az ÁSZ részére az intézkedési terveit, melyek ellenőrzése az ÁSZ törvény 33 § (7) bekezdésben foglaltak alapján kerül sor.

 


Az utóellenőrzés során az ÁSZ értékeli, hogy az ellenőrzött szervezet által készített intézkedési tervben meghatározott feladatokat határidőre végrehajtották-e.


Az ellenőrzésre való felkészülés szakaszában az ellenőrzés végrehajtására kijelölt számvevőknek meg kell ismerniük a kijelölt szervezet tevékenységét, célkitűzéseit, az általa ellátott feladatokat, működési és gazdálkodási jellemzőit.

 

Salamin Viktor
ellenőrzésvezető


Tótok Balázs
számvevő gyakornok